آیا می توان کپسول آتش نشانی را مجدداً شارژ کرد؟
فهرست مطالب
آیا می توان کپسول آتش نشانی را مجدداً شارژ کرد؟
آیا می توان کپسول آتش نشانی را مجدداً شارژ کرد؟ و آیا این کار مطابق با اصول ایمنی است؟ برای خاموش کردن آتش های کوچک در محل کار، استفاده از کپسول آتش نشانی بهترین گزینه است. همچنین برای اینکه کپسول بتواند در شرایط اضطراری به خوبی کار کند باید حتماً سالم باشد. چون صاحبان ساختمان و مدیران ملک و تاسیسات هیچ اطلاعاتی دربارۀ حرفۀ آتش نشانی و ایمنی جانی ندارند، پس امکان دارد نسبت به جزئیات مربوط به بازرسی صحیح و شرایط لازم برای نگهداری کپسول آتش نشانی مطلع نباشند.
همچنین ممکن است که آنها از دیگر نیازهای مطابق با آیین نامۀ ساختمان که توسط رهنمودهای محلی، کشوری و اتحادی برای حفاظت از همکاران و تاسیسات تعیین شده است آگاه نباشند. برای مقابله با آتش سوزی، دانستن این جزئیات ضروری است و به شما کمک می کند که بتوانید از خود در برابر آتش محافظت کنید.
بعداز استفاده از کپسول آتش نشانی، شما می توانید آن را مجدداً شارژ و یا تعویض کنید. همچنین برای بازرسی کپسول و سرویس آن می توانید از همکارانی که در حرفۀ آتش نشانی و ایمنی جانی فعالیت می کنند درخواست کمک کنید. آنها کپسول ها را چک می کنند و اگر کپسولی به شارژ مجدد و یا تعویض نیاز داشته باشد، آن وقت شما را در جریان می گذارند. مواردی نیز وجود دارد که کارشناسان متخصص در حین بازرسی کپسول به آنها توجه می کنند تا با کمک آن بتوانند وضعیت کپسول را مشخص کنند.
چه وقت باید کپسول آتش نشانی را تعویض کرد؟
برای ارزیابی وضعیت کپسول، توجه به بدنۀ آن اهمیت زیادی دارد. اگر شکاف، فرورفتگی و زنگ زدگیای در بدنۀ کپسول یافت نشد پس نشان دهندۀ این است که کپسول در وضعیت خوبی قرار دارد. همچنین علاوه بر بدنۀ کپسول، شلنگ و سرلولۀ آنرا نیز باید چک کرد و اگر در آنها ترک، پارگی و یا گرفتگی ای یافت شد حتماً باید آنها را تعویض و یا تعمیر کرد. در نهایت باید به پیمانۀ کپسول توجه کرد، دستگیرۀ آن را گرفت و پین را کشید و همچنین اگر هر کدام از این موارد صدمه دیده باشند باید آنها را تعمیر و یا تعویض کرد. با این ارزیابی میتوان مشخص کرد که آیا کپسول نیاز به تعمیر دارد و یا تعویض؟
اکثر کپسول های آتش نشانی توسط شرکتهای خدمات ایمنی و بدون هیچ خطری شارژ می شوند.
کپسول های آتش نشانی را بعداز هر بار استفاده می توان با بازرسی دقیق و تحت شرایط نگهداری مناسب مجدداً شارژ کرد. اگر این کار توسط همکاران آتش نشانی و ایمنی شما انجام شود هرگز برای شما که صاحب و یا مدیر ساختمان هستید خطری در پیش نخواهد داشت و فقط با یک تماس می توانید از آنها درخواست همکاری کنید. بعداز هر بار استفاده از این کپسول، باید آن را به طور حرف های شارژ و تحت شرایط مناسبی نگهداری کرد.
علاوه بر این، حتی اگر از کپسول آتش نشانی استفاده نمی شود، واجب است که هر ماه آن را بازرسی کرد و سالانه توسط افراد واجد شرایط و آموزش دیده نگهداری و یا تعمیر شود. همچنین ممکن است در مواقعی که از کپسول آتش نشانی استفاده نمی شود، کپسول شارژ خود را از دست بدهد و درنتیجه در مواقع اضطراری نتواند به طور موثر عمل کند.
با گذر زمان، این کپسول به آرامی شارژ خود را از دست می دهد. برای اطمینان از آماده بودن کپسول و داشتن شارژ کافی، شما باید پیمانۀ آنرا بررسی کنید و اگر علامت پیکان در منطقۀ سبز بود پس نشان دهندۀ این است که کپسول شارژ کافی را دارد. اگر این چنین نبود، کپسول باید تحت شرایط نگه داری مناسب تعمیر و برای استفادۀ مفید در آینده آماده شود. علاوه بر این، اگر احساس کردید که کپسول نسبت به قبل سبک تر شده است پس باید برای بازرسی و شارژ مجددِ آن اقدام فرمایید. در مواقعی که مطمئن نیستید، بهتر است با همکار آتش نشانی و ایمنی خود تماس بگیرید و از آنها درخواست کمک حرفهای کنید.