مقالات

انواع کپسول آتش نشانی

انواع کپسول آتش نشانی

خرید انواع کپسول آتش نشانی یکی از مهمترین امور برای ساختمان های گوناگون از جمله: ساختمان های صنعتی، اداری، تجاری و مسکونی به شمار می رود. با خرید این لوازم اطفای حریق، از بسیاری حوادث و خسارات مالی و جانی جلوگیری می شود. کپسول های آتش نشانی با ترکیبات گوناگونی تولید می شوند و هر کدام جهت خاموش کردن آتش سوزی های ناشی از مواد مختلف مناسب هستند. کپسول های اطفای حریق از جهت رنگ، وزن و سایز نیز با یکدیگر متفاوت هستند و در طبقه بندی های گوناگونی قرار می گیرند. این تجهیزات پرکاربرد و ضروری به شکل استوانه ای طراحی می شوند و قابلیت حمل دارند.

کپسول آتش نشانی چند نوع است؟

انواع کپسول آتش نشانی توسط کارخانجات مختلف طراحی و تولید می شود و هر کدام ویژگی ها و ترکیبات گوناگونی دارند.

جهت پاسخ به سوال چند نوع کپسول آتش نشانی داریم باید بگوییم که به طور کلی این تجهیزات به پنج نوع طبقه بندی می شوند که هر کدام حاوی ترکیبات مختلفی هستند. مواد اطفای حریق موجود در این پنج نوع کپسول عبارتند از: آب، پودر خشک، فوم یا کف، هالوژن و گاز دی اکسید کربن. البته در این میان کپسول های اطفای حریق حاوی آب و پودر خشک دارای نسخه های متفاوتی هستند که به این ترتیب گزینه های بیشتری در اختیار کاربران قرار می گیرد. پودر خشک تخصصی و پودر خشک استاندارد نسخه های متفاوت کپسول های پودر خشک و اسپری آب و مه آب نسخه های کپسول های آتش نشانی آب محسوب می شوند. به این ترتیب می توان سوال چند مدل کپسول آتش نشانی داریم را به صورت های متفاوتی پاسخ داد.

کپسول اتش نشانی چند نوع است

انواع کپسول آتش نشانی

آشنایی با تیپ یا کلاس های مختلف آتش سوزی

خرید کپسول آتشنشانی و استفاده از آن باید با توجه به شرایط مختلف صورت گیرد. یکی از این نکات قابل توجه در هنگام استفاده از کپسول اطفای حریق، آشنایی با انواع یا تیپ آتش سوزی است. به طور کلی شش نوع کلاس آتش وجود دارد که در این بخش به آنها می پردازیم.

  • تیپ A آتش سوزی مربوط به احتراق مواد خشکی مانند: چوب، پارچه، کاغذ، لوازم منزل و سایر متریال جامد قابل اشتعال است. در این نوع آتش سوزی خاکستر باقی می ماند.
  • تیپ B آتش شامل احتراق موادی مثل: نفت، اتانول، بنزین و رنگ می شود که همگی این مواد به صورت مایع هستند.
  • نوع C آتش سوزی هم ارتباط با آتش سوزی های ناشی از گازهای بوتان، هیدروژن، اتان و متان دارد.
  • آتش سوزی های ناشی از فلزات قابل اشتعالی نظیر: آلومینیوم، منیزیم، لیتیوم و پتاسیم آتش سوزی های تیپ D محسوب می شوند.
  • تیپ E آتش نیز شامل حریق های تجهیزات الکتریکی است. این نوع حریق ها به دلایل گوناگونی از جمله: اتصالی قطعات، خرابی برد و حرارت بالای سیم ها به وجود می آیند. در این نوع آتش سوزی ها با حذف وسیله الکتریکی نوع یا تیپ آتش سوزی تغییر می کند.
  • آتش کلاس F مربوط به آتش سوزی با روغن های پخت و پز و خوراکی است که اغلب در تابه ها و در هنگام آشپزی رخ می دهد.

انواع رنگ کپسول آتش نشانی

در هنگام خرید کپسول آتشنشانی به نکات گوناگونی باید توجه شود که یکی از این نکات رنگ کپسول است. تفاوت انواع کپسول آتش نشانی از لحاظ رنگ به جهت تشخیص راحت تر کاربران نسبت به این تجهیزات است. کپسول ها از جهت رنگ بدنه به گروه های قرمز، آبی، سیاه، کرم و سبز تقسیم بندی می شوند که در ادامه به مشخصات این تجهیزات اطفای حریق به تفکیک رنگ می پردازیم.

مشخصات انواع کپسول آتش نشانی با نوار قرمز

خرید کپسول آتشنشانی با نوار قرمز جهت مهار و کنترل آتش سوزی های نوع A گزینه مناسبی به شمار می رود. این نوع تجهیزات محتوی آب هستند و در اغلب مراکز فروش تجهیزات آتش نشانی عرضه می شوند. البته برخی از این کپسول ها علاوه بر آب حاوی گاز نیز هستند و به این طریق مهار کنندگی آنها افزایش می یابد. شارژ کپسول آتشنشانی قرمز باید پس از استفاده از محصول و توسط فردی کاربلد صورت گیرد.

از مزایای خرید کپسول آتشنشانی قرمز می توان به قیمت ارزان، سازگاری با محیط زیست و بی خطر بودن را نام برد. این نوع تجهیزات معایبی نیز دارند از جمله: صرفا مناسب جهت مهار آتش سوزی نوع A، یخ زدگی کپسول در دمای پایین و ایجاد برق گرفتگی کاربر در حریق های نوع B و F.

جهت شارژ این تجهیزات باید در ابتدا کپسول را به طور کامل تخلیه کرده و سپس با جدا کردن اجزایی مثل شلنگ و اهرم، محصول را تمیز کنید. (در این مرحله قطعات شکسته یا خراب باید تعویض شوند.) پس از تست و بررسی صحت تجهیزات اطفای حریق نوبت به شارژ کپسول آتش نشانی می رسد. پر کردن این تجهیزات بهتر است توسط مراکز شارژ کپسول آتش نشانی معتبر صورت گیرد تا از خطرات احتمالی جلوگیری به عمل آید. (این نوع کپسول ها با آب و گاز پر می شوند.)

ویژگی انواع کپسول آتش نشانی با نوار آبی و نحوه شارژ آنها

خرید کپسول آتشنشانی با نوار آبی و استفاده از آن برای پمپ بنزین ها و اغلب کارخانجات پتروشیمی گزینه مناسبی به شمار می رود. این نوع تجهیزات باید به صورت سالانه یا بلافاصله پس از استفاده شارژ شوند. جهت شارژ کپسول آتش نشانی با نوار آبی باید در ابتدا کپسول کاملا تخلیه شود و سپس مورد تست صحت قرار گیرد. این تجهیزات در مراکز خدمات شارژ کپسول آتش نشانی توسط افراد ماهر با پودر و گاز دی اکسید کربن پر می شوند. یکی از مهمترین مزایای این نوع تجهیزات استفاده آسان و تنوع سایز آنها است. کپسول های دارای نوار آبی صرفا جهت مهار حریق مایعات مناسب هستند.

مشخصات انواع کپسول های آتش نشانی با نوار سیاه

خرید کپسول آتشنشانی با نوار مشکی و استفاده از آن برای حریق های ناشی از تجهیزات الکتریکی مناسب است. این تجهیزات حاوی گاز دی اکسید کربن هستند و شارژ کردن آنها باید به صورت سالیانه یا پس از استفاده صورت گیرد. نحوه پر کردن کپسول های آتش نشانی سیاه رنگ نیز شبیه کپسول های آبی رنگ است و باید توسط مراکز معتبر صورت گیرد. هر دو نوع کپسول یاد شده باید از گاز دی اکسید کربن پر شوند. (یادآوری می شود که این تجهیزات پس از شارژ شدن باید پلمپ شوند.)

از جمله مزایای کپسول های آتشنشانی سیاه رنگ تمیزی، خشک بودن، مناسب برای حریق های A، B و C، عدم ایجاد خطر در مجاورت تجهیزات الکتریکی و نفوذ در همه نقاط آتش است. افزایش فشار محیط، خنک کردن هوا، به خطر افتادن جان افراد در هنگام غلظت زیاد و محدودیت در دید از معایب کپسول های مذکور به شمار می رود.

مشخصات انواع کپسول آتش نشانی با نوار کرم

در این بخش از مطلب خرید انواع کپسول آتش نشانی و نحوه استفاده از آنها به مشخصات کپسول اطفای حریق با نوار کرم می پردازیم. این کپسول های فومی جهت مهار حریق تیپ B مناسب هستند. شارژ کپسول آتشنشانی با نوار کرم تفاوتی با شارژ سایر کپسول های پودری ندارد. از معایب این تجهیزات ایجاد اثر نامطلوب روی اشیا و همچنین عدم کاربرد جهت اطفای حریق تجهیزات الکتریکی است. کپسول های فومی بهترین نوع کپسول آتش نشانی در مهار حریق با مایعات به شمار می روند.

انواع کپسول آتش نشانی و نحوه استفاده

درباره ویژگی های کپسول آتش نشانی با نوار کرم

آشنایی با مشخصات انواع کپسول آتش نشانی با نوار سبز

خرید کپسول آتشنشانی با نوار سبز جهت اطفای حریق دو تیپ A و B مناسب است. این نوع تجهیزات امروزه در مراکز فروش کپسول آتش نشانی عرضه می شوند؛ ولی تا اواخر سال 2003 فروش آنها ممنوع بود. کپسول های سبز توانایی بالایی در مهار آتش با حجم بالا را دارند و همه عوامل گسترش آتش را غیرفعال می کنند. از مزایای کپسول های یاد شده عدم ایجاد اثر در محل مورد استفاده است. خرید کپسول آتشنشانی با نوار سبز برای محیط زیست ضرر دارد و این یکی از مهمترین معایب این تجهیزات محسوب می شود. شارژ کپسول آتش نشانی سبز نیز همانند شارژ سایر کپسول های محتوی گاز است.

آشنایی با کاربرد کپسول های آتشنشانی

خرید کپسول آتشنشانی به جهت کنترل آتش در مواقع حریق یکی از امور مهم و ضروری به شمار می رود. با استفاده از این نوع تجهیزات اطفای حریق می توان تا قبل از رسیدن نیروهای امداد و نجات، تا حد زیادی از گسترش آتش جلوگیری به عمل آورد. کپسول های آتش نشانی از سه طریق موجب اطفای حریق می شوند که در این بخش به آنها می پردازیم.

  • خفه کردن یکی از روش های مهم اطفای حریق است که توسط فوم، ماسه، شن و همچنین کپسول های دی اکسید کربن صورت می گیرد. مواد ذکر شده به جهت داشتن وزن بالا نسبت به اکسیژن، موجب خفه شدن آتش و عدم سرایت اکسیژن به ماده سوختنی می شوند.
  • سرد کردن یکی دیگر از روش های خاموش کردن آتش با حذف حرارت است. با کاهش حرارت از گسترش آتش جلوگیری می شود. با کمک آب و همینطور کپسول های آب و گاز می توان عملیات سرد کردن آتش را انجام داد. البته کپسول های دارای کارتریج دی اکسید کربن نیز با تولید هوای سرد، موجب کاهش حرارت و عدم گسترش آتش می شوند.
  • برخی از انواع کپسول آتش نشانی با ورود به زنجیره آتش موجب کنترل آتش سوزی می شوند. کپسول های حاوی پودر شیمیایی خشک از این طریق از گسترش آتش جلوگیری به عمل می آورند.

آشنایی با انواع کپسول آتش نشانی

قیمت انواع کپسول آتش نشانی

قیمت کپسول آتش نشانی با توجه به عوامل مختلف از جمله: نوع، حجم و برند تعیین می شود. به عنوان مثال قیمت بهترین مارک کپسول آتش نشانی اغلب نسبت به قیمت نمونه های مشابه بالاتر است. جهت اطلاع از قیمت این تجهیزات می توانید به سایت های معتبر عرضه و فروش کپسول های آتشنشانی مراجعه کنید. هزینه شارژ کپسول آتش نشانی را نیز می توانید از کارشناسان مراکز خدمات شارژ کپسول های اطفای حریق جویا شوید.

قیمت انواع کپسول آتش نشانی

قیمت انواع کپسول آتش نشانی

نتیجه گیری

خرید کپسول آتشنشانی یکی از امور ضروری و مهم برای کلیه ساختمان ها محسوب می شود. این تجهیزات استفاده آسانی دارند و بهترین روش جهت مهار آتش، پیش از رسیدن نیروهای آتش نشانی هستند. کپسول های اطفای حریق در پنج مدل تولید می شوند و هر کدام برای کنترل آتش با تیپ خاص طراحی شده اند. شارژ این تجهیزات باید بلافاصله پس از استفاده یا در صورت عدم استفاده به صورت سالیانه صورت گیرد تا عملکرد مناسبی داشته باشند.

امتیاز دهید...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *